Heli Hämäläinen Pro patria et ad gloriam Dei

Kaikki blogit puheenaiheesta Pimeys

Auringon kaupunki vaipunut pimeyteen

Kuunnelkaa tätä mukavaa kieltä ♥ (niin karjalakš kuin suomeksi). Itse uutisvideo (9.10.2017/kesto 4:19 min) kertoo sen, että myös Petroskoissa juuri nyt on pimeätä, joskin pimeämpää kuin asukkaiden toiveissa (kuten Julia Petunova toteaa: "asukkaiden onni muuttui suruksi"):

https://

Terveisiä pimeästä korvesta, josta öisin näkee "ainoastaan" tähdet, kuun sekä revontulet....

 

Lyhty

Illat ne vain pimenevät talvea kohti.

Pidän valosta enemmän kuin pimeydestä ja arvostan kovasti kynttilöitä. Meillä on kuitenkin sellainen piha, jossa tuulee paljon ja kynttilät sammuvat herkästi.

Viime talvena näin kavereiden kuvista kuinka pihavalosarjoja oli laitettu lasipurkkeihin ja ne näyttivät ihan kauniilta. Varastosta löytyi vanhojen pihalamppujen kuoret ja metallilangalla sain nyt kuvassa oleva lyhty. Valot pysyvät ylhällä metallilangan avulla.

Valoja laitan pihalle viimeistään isänpäivänä. Nyt kuu paistaa mukavasti, jos vain pilvet väistyvät.

Piristystä pimeään vuodenaikaan

Tanssi tähtien kanssa -ohjelmassa Jorma Uotinen sanoi, että tanssi piristää aivoja. Tanssi piristää muutenkin ja erityisesti pimeänä vuodenaikana.

Aina ei tarvitse tanssia yksin ja voi lähteä tanssitunneille. Iloisten tanssivien ihmisten ympärillä itsekin piristyy ja myös kunto nousee. Voi toki tanssia myös kotona kynttilöiden valossa.

Kohta jo päivä kukonaskelta pidempi

Mielessäni on jo kevään tulo ja valon lisääntyminen. Siinä on sellaista, mitä voi ilolla ja pyytettömästi odottaa. Sanotaan yhä, että päivät alkavat pidetä kukonaskel kerrallaan. Kukonaskeleesta löytyykin erilaisia määrittelyjä. Joku katsoo, että kukonaskel ei ole pituusmitta, vaan aikamääre. Kukolla on tapana askeltaessaan pysähtyä hetkeksi, muutamaksi sekunniksi ja seisoa se aika yhdellä jalalla. Siitä tuo aikapidennys valon suuntaan siis tulisi.

Lucian päivä alkoi pimeässä

Lucian ja Seijan taisto. Seija -myrsky katkoi sähköt. Lucia on sokeiden ja näkövammaisten pyhimys, mutta hänen sanotaan tuovan valon pimeyteen.

Julkaise syötteitä