Heli Hämäläinen Pro patria et ad gloriam Dei

Kaikki blogit puheenaiheesta Lucian päivä

Luciat

Lohjan valtuustossa oli hiljaisuus, kun Lucia tuli valtuustoon tuomaan valon sanomaa. Lucia seurueineen lauloi kauniisti ja poistui rauhallisesti. Kysyin vierelläni olevalta pitäisikö meidän sitten taputtaa, hän sanoi, että ei, että se ei kuuluu perinteeseen. Olisin jo esiintyjien rohkeudelle taputtanut puhumatta ihanasta viestistä, laulusta ja perinteen jatkamisesta.

Lucia -pullien tuoksu

Varmasti olisi hienoa olla Luciana!

Lucia oli nuori nainen, joka surmattiin uskonvainoissa Sisilian Syrakusassa vuonna 304 jKr. Hän kääntyi kristinuskoon äitinsä parantuessa vakavasta sairaudesta ja lupasi elää loppuelämänsä neitsyenä.  Pyhä Luciaan liittyy monenlaisia tarinoita. Olisi niin tai näin, neitoa kunnioitettiin jo keskiajalla sokeiden ja silmäsairaiden suojelijana. Siihen lienee vaikuttanut yhteys pyhimyksen nimen Lucia "Valotar" ja latinankielisen sanan lux=valo välillä.”

Lucian valot / Luces de Santa Lucía

Lucian päivää vietetään 13. Joulukuuta. Lucia oli nuori nainen, joka surmattiin uskonvainoissa Sisilian Syrakusassa vuonna 304 jKr. Hän kääntyi kristinuskoon äitinsä parantuessa vakavasta sairaudesta ja lupasi elää loppuelämänsä neitsyenä.  Pyhä Luciaan liittyy monenlaisia tarinoita. Olisi niin tai näin, neitoa kunnioitettiin jo keskiajalla sokeiden ja silmäsairaiden suojelijana. Siihen lienee vaikuttanut yhteys pyhimyksen nimen Lucia "Valotar" ja latinankielisen sanan lux=valo välillä.”

Lucian päivä alkoi pimeässä

Lucian ja Seijan taisto. Seija -myrsky katkoi sähköt. Lucia on sokeiden ja näkövammaisten pyhimys, mutta hänen sanotaan tuovan valon pimeyteen.

Julkaise syötteitä