Heli Hämäläinen Pro patria et ad gloriam Dei

TV- viihde

Aktivistit TV-sarja: arvostelu

Vuodet 1899-1917/1918 olivat täysin poikkeuksellisia Suomen historiassa, ainoa ajanjakso jollon kansan ylivoimainen enemmistö on halunnut vallan kumoamista. Aseelliseen vastarintaan osallistui satoja ihmisiä, ja vaikka sille tuskin oli enemmistön tukea, niin kutsunnoista kieltäytymiselle ja mellakoinnille oli.

Bumtsi…Pum!

 

Musiikkimiehenä iloitsin kovasti kun kuulin että Bumtsibum olisi tulossa takaisin. Tykkäsin nimittäin kyseisestä formaatista  aikanaan kun siinä tuli musiikkia oikeasti laidasta laitaan niin varttuneille musiikin diggaajille kuin nuorimmillekin ihan tasapuolisesti. Ne studion vieraatkin olivat sitä samaa kaliiperia yhtä tasapuolisesti. Se oli sellainen kiva lauantai-illan musiikkipläjäys.

The Wire: arvostelu

The Wire (Langalla) on klassikkosarja, jota aloin katsomaan marraskuussa pitkittyneen flunssan aikana. Sain viimeisen, viidennen tuotantokauden katsottua loppuun joulukuussa.

Katsomisvinkkejä loppulomalle

Itselläni oli jäänyt rästiin niin paljon viime aikoina ladattuja TV-ohjelmia, -sarjoja ja elokuvia, ettei ole ollut mitään tarvetta etsiä muilta vinkkejä katsottavasta. Eikä ole kyllä vieläkään, mutta haluan kertoa joistakin viime aikaisista, jotka minun mielestäni on pakko katsoa.

 

Black Mirror

"Westworld"

Antropologiaa voisi sananmukaisesti pitää ihmistieteenä, ja sen tehtäväksi voisi kunnianhimoisesti asettaa inhimillisen tietoisuuden alkuperän -- tai ainakin alkumuotojen -- selvittämisen.

Solsidan-fani pettyi pahasti

Innostuin, kun kuulin Ava-kanavan uudesta ruotsalaissarjasta. Solsidan-fanina odotin sarjalta suuria, vaikkei kyseessä toki samanlainen sarja ollutkaan. Mutta kuitenkin ruotsalainen komedia, jossa mukana on myös Solsidanista tuttu Josephine Bornebusch.

Tervetuloa Ruotsiin! -sarjan eilinen avausjakso oli ikävä kyllä iso pettymys. Miksi? No siksi, että ei se oikein ollut hauska. Tai oikeastaan ei yhtään hauska.

Vain elämää 3: Yksi on ylitse muiden

Vain elämää -ohjelmalta on tällä kaudella odotettu suuria, sillä kauden artistikattaus on kovatasoinen. Pieni pettymys tämä kausi on ikävä kyllä ollut.

 

Samalla on ollut silmiinpistävää (ainakin minun silmiini), miten yksi artisteista on ollut niin selkeästi omalla tasollaan muihin verrattuna. Muutama muukin on kyllä onnistunut laadukkaasti.

 

Big Brother – ihan EVVK

Mikäköhän siinä on, että Big Brother ei jaksa kiinnostaa enää minkään vertaa?

 

Nimenomaan enää. Aikoinaan sitä olen kyllä katsellut, jo silloin, kun Subtv näytti Britannian BB:tä. Myös Suomen version ekat kaudet tuli seurattua aika tarkkaan. Nyt koko ohjelma on minulle menneen talven lumia, on ollut jo usean vuoden ajan. Tässä muutamia ensiksi mieleen tulevia syitä:

 

Toisenlaiset äidit ihmetyttää

En muista ihan vähään aikaan tällaista nähneeni. Vielä viime vuonna Ava-kanavalla pyöri sarja nimeltä Erilaiset äidit. Nyt Livillä pyörii sarja nimeltä Toisenlaiset äidit.

 

Onko kyseessä oikeastaan sama sarja, vai onko Livin sarja suora kopio Avan sarjasta? Nimittäin yhtäläisyydet ovat melkoiset (nyt yhden jakson Toisenlaisia äitejä katsoneena). Aihe, nimi, ohjelman rakenne, ulkoasu, jopa juontaja on samantyyppinen.

 

Ei on vanha musta

Suomen suosituimpia sarjoja ei oikeasti katso juuri kukaan. Niissä ei ole aidosti mielenkiintoisia henkilöitä, vetäviä juonenkäänteitä ja lisäksi ne ovat muutenkin ihan hirveää roskaa. Viestin erottelukykyisestä ajattelustani kertomalla että ne ovat roskaa, joskin koukuttavaa roskaa jollain halvalla vippaskonstilla jonka vuoksi niitä jää seuraamaan jos tulee vahingossa katsoneeksi. Ei sillä että olisin innostunut niistä, ei vaan sattunut olemaan sillä hetkellä parempaa tekemistä.

Julkaise syötteitä