Heli Hämäläinen Pro patria et ad gloriam Dei

Kaikki blogit puheenaiheesta Ooppera

Tuttu libretisti

Nyt kannattaa oopperan ystävien herätä. Helsingissä on liminkalaisen Abrahamin pidot.

http://abrahaminpidot.fi/

 

Uuden Suomen blogista aiemin hyvin tuttu blogisti Helena Tornberg on oopperan tuottaja ja kirjoittaja. Kannattaa tutustua ja käydä katsomassa jos vain hiukankin ooppera kiinnostaa.

Irrallisviihde

Kun ooppera-aaria esitetään irrallaan kokonaisuudesta, siitä tulee viihdettä. Melodia tai virtuoosisuus tärkeitä. Eräänlainen urheilusuoritus?

Aino Ackté - hurmaava juonittelija

Yli sata vuotta sitten nuori Aino Ackté valloitti maailmaa missityyliin. Raija Orasen uudessa romaanissa (Raija Oranen: Ackté!, Teos 2016) parikymppinen Aino hehkuttaa Pariisin debyyttiään: "Yleisö mylvi. Pariisilaiset olivat antautuneet täydellisesti minun edessäni."

Aino Ackté (1876-1944) oli ensimmäinen suomalainen oopperatähti. Hän matkusti 18-vuotiaana kunnianhimoisen äitinsä Emmyn kanssa Pariisiin lauluoppiin ja löi itsensä läpi kolmen vuoden jälkeen, mutta kovaa työtä se vaati.

Mulle paahtoleipää tarjotkaa

Toreadori ja hänen paahtoleipänsä.

Lähti tässä päivänä muutamana juttu Carmenista liikkeelle, kun Viola Heistonen kirjoitti blogiinsa leskenlehdistä ja voikukista. Kommentteihin ilmestyi Seija Nylundin toimesta erittäin mielenkiintoiseksi osoittautunut laulu Toreadorista. Seija tietysti laittoi sen esittäjän komean äänen perusteella, mutta minä takerruin sanoihin.

Julkaise syötteitä