Heli Hämäläinen Pro patria et ad gloriam Dei

Kaikki blogit puheenaiheesta Keräily

Mariskooli juttu - keräilyyn höpsähtämisestäkin vähän

Olen siivoillut kaappeja ja tehnyt löytöjä paitsi kirpputorille, myös itselleni. Kirpputoripöydän pitäminen ei ole minulle rutiinihommaa, se onkin siksi mahdottomasti energiaa ja aikaa vievä koettelemus. Sen sijaan että vauhdilla heittelisin tavaroita pahvilaatikkoon, läiskisin niihin hintalappuja ja pröömprööm vaan ajelisin ja veisin ne sinne pöydälle lähikaupungin kirppikselle minä hartaasti istuskelen ja tutkin joka ikistä kampetta ja pyörittelen niitä käsissäni, putsailen ja ehkä korjailen ja muistelen niiden historiaa.

Kansallinen muumimuki-päivä

Nyt sitä sitten saa, uutta muumimukia, jota myydään vain tänään. Huuto.net-palstalla pyynti on jo päälle satasen luokkaa. Mihin lie hinta iltaa kohden siitä kohoaa. Jonotus alkoi jo eilen ennen puoltayötä.

Nimikirjoitukset ja selfiet

Nimikirjoitusten hankkiminen kuuluu joidenkin kulttuurinystävien harrastukseen, eri taiteen ja urheilun aloilla. Nimmareiden keräilijöistä kuuluisia oli Eki-Setä, joka käsittääkseni keräsi laajan ja varsin täydellisen kokoelman aikansa populaariviihteen tähdistä. Käyttäen siihen melkoisesti aikaa ja vaivaa. Luin hienoisella ihastuksella myös promoottori Antti Einiön kertomuksia signeerattujen poptähtien valokuvien kokoelmastaan, joista on ollut myymässä merkittävää osaa.

Mikä hitto niissä VHS:sissä viehättää vielä vuonna 2015?

(Julkaistu alumperin harrastusblogissani osoitteessa http://ullakoltajakirpparilta.vuodatus.net)

Korkataampa sitte tämä blogi VHS-kaseteilla. Mää oon tosi monesti joutunu selittämään hämmästyneille ihmisille että kahtooko joku muka vieläki niitä ja minkä takia? 

Mulla siinä on ennen kaikkea nostalgiset syyt, aivan niinkö vaikka jollain vinyylikeräilijällä tai NES:siä hakkaavalla retropelaajalla. Teknisesti parempia ratkasuja olis kyllä saatavilla, mutta vanhempi ja köppäsempi miellyttää enemmän, koska tuo muistoja. 

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset

Julkaise syötteitä