Heli Hämäläinen Pro patria et ad gloriam Dei

Kaikki blogit puheenaiheesta Juhlat

Lucia -pullien tuoksu

Varmasti olisi hienoa olla Luciana!

Lucia oli nuori nainen, joka surmattiin uskonvainoissa Sisilian Syrakusassa vuonna 304 jKr. Hän kääntyi kristinuskoon äitinsä parantuessa vakavasta sairaudesta ja lupasi elää loppuelämänsä neitsyenä.  Pyhä Luciaan liittyy monenlaisia tarinoita. Olisi niin tai näin, neitoa kunnioitettiin jo keskiajalla sokeiden ja silmäsairaiden suojelijana. Siihen lienee vaikuttanut yhteys pyhimyksen nimen Lucia "Valotar" ja latinankielisen sanan lux=valo välillä.”

Muikeaa mutsinpäivää

Nyt juhlitaan äitejä. Kaikki huomio kiinnittyy kahvikuppiin, kun sitä kannetaan läikkymättä sänkyyn. Kauniita kortteja, kauniita sanoja, haluksia suukkoja. Sitä se on äitienpäivä.

Äidin osa on paljon muutakin, mutta tänään on se pakollinen nautintapäivä. Unohdetaan ikävät asiat, painetaan ne alas ja juhlitaan äiteyttä.

Voiko vuosien työn palkita yhden päivän kiitollisuudella? Kyllä voi, mutta kannattaa muistaa äitejä joka päivä vuodessa, siis yksi päivä kerrallaan koko vuosi ja vuosikymmenet.

Ikkalan pikkujoulu / Fiesta de Navidad de Ikkala

Kävimme kylän pikkujuhlista. Kutsuissa luki, että ulkona oli tonttupolku lapsille ja siksi meidän piti ottaa taskulamput mukaan. Ja niin olikin. Oli pimeä mutta mukava ilta ja Kokin pihalta lapset ja myös aikuiset etsivät tonttuja. Jokaisella tontulla oli nimet ja tonttujen nimet piti kirjoittaa lappuun, joka palautettiin tonttupolun järjestäjälle.

Julkaise syötteitä